Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний Прорив-2011»

_DSC8092

21 листопада 2011 оргкомітет Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний Прорив-2011. Рік інформаційних технологій» визначив переможців конкурсу в п’яти номінаціях і оголосив переможця Конкурсу, який буде нагороджений поїздкою в Кремнієву долину (Каліфорнія, США).

У номінації «Успішний старт інноваційного проекту» переможцем став Артем Яремчук з проектом Kitapps – бізнес-додатком для iPhone і Android. У цій номінації також були представлені проекти ActiveGift Артема Сухорослова, MedMe Дмитра Гензіцкого, інформаційна газоаналізаторная система ITGAS (IT GasAnalyzer System) Віталія Зубаря, прилад для діагностики атеросклерозу Diagnostics of the atherosclerosis Дмитра Мельниченко. Диплом переможцю вручила Президент Міжнародного Інституту Менеджменту Ірина Тихомирова. Також переможець отримав сертифікат на навчання у Міжнародному Інституті Менеджменту на суму п’ять тисяч гривень.

У номінації «Перспективний інноваційний проект» переміг Філіп Духлій з проектом браузерної багатокористувацької соціальної гри CIVIA online. У цій номінації висувалися також проекти Валерія Арджеванідзе «Кровать лечебно-ожоговая», Віталія Солдатенко «Интернет-платформа с сервисами беспосреднического и моментального кредитования частных лиц». Диплом і один мільйон показів банера на сайті rbc.ua переможцю в номінації вручив Генеральний директор інформаційного агентства «РБК Україна» Йосип Пінтус.

Переможцем номінації «Краща інноваційна ідея» став Олег Фоменко з проектом «Развлекательные приложения для мобильных платформ iOS и Android». Іншими номінантами були проекти Данила Тонкопія «Best.ua – всеукраинская книга отзывов», Ігоря Верби «Умная таблетка с проинсулином», Олександра Кесарійського «Индикатор времени». Переможця у номінації привітала заступник головного редактора фінансово-аналітичного тижневика «Інвестгазета» Ірина Чернявська та вручила передплату на видання.

Проект «Промисловий зразок магнітного реактора для синтезу протівоопухлевого багатофункціонального магніточутливого комплексу» розробника Валерія Орла переміг у номінації «Інноваційний потенціал України». На здобуття перемоги у номінації також висувалися проекти «CleanWater – измеритель качества питьевой воды» Владислава Цигоди, «Разработка универсальной системы сбора данных и учета потребления энергетических ресурсов объекта с использованием технологии беспроводных сенсорных сетей» Марини Вольвач, «Образовательный Интернет-портал для учеников»  Олександра Олеференко, «Ионная акустическая система – компактный громкоговоритель без мембраны, электрического разряда и корпуса» Максима Чижова. Диплом переможцю вручив Олексій Кредісов – керуючий партнер компанії Ernst & Young.

Переможцями у новій номінації «Grand Reserve Інноваційного Прориву» стали проекти, які журі визнало дуже перспективними, але вимагають доопрацювання. Дипломами Конкурсу були відзначені проекти «Кровать лечебно-ожоговая» Валерія Арджеванідзе, «Умная таблетка с проинсулином» Ігоря Верби, «Ионно-акустическая система – компактный громкоговоритель без мембраны, электрического разряда и корпуса» Максима Чижова. Переможців в номінації нагородив директор компанії InvisibleCRM Влад Воскресенський.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко нагородив спеціальною премією КМДА проекти, які є найбільш соціально-значущими при їх практичної реалізації: «Умная таблетка с проинсулином» Ігоря Верби, «Кровать лечебно-ожоговая» Валерія Арджеванідзе, «Промышленный образец механомагнитного реактора для синтеза противоопухлевого многофункционального магнитночувствительного комплекса» Валерія Орла.

Переможцем конкурсу став проект Kitapps (kitapps.com) — бізнес-додаток для iPhone і Android. За допомогою KitApps власники бізнесу зможуть самостійно створювати додатки для iPhone і Android з мінімальними витратами, в короткі терміни і в найбільш зручному для себе вигляді.

Переможця конкурсу поїздкою в Кремнієву долину (штат Каліфорнія, США) нагородив генеральний партнер конкурсу — голова наглядової ради компанії «Октава Капітал», засновник компаній «Інком» і «Датагруп» Олександр Кардаков.

Поділитися: