У Львові відбувся круглий стіл на тему: «Актуалізація сьогоденних потреб суспільства та їх задоволення за допомогою технологій»

11004925_920935314584231_1338185127_n

Захід відбувся 19 лютого у залі засідань Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Круглий Стіл Всеукраїнського конкурсу “Інноваційний прорив 2015” зібрав понад 70 учасників з міста Львова: волонтерів, вчених, винахідників, освітян, державних службовців та представників комерційних компаній задля пошуку рішень інформаційного та територіального захисту України та побудови інноваційної екосистеми.

На заході  виступили Небожук Олександра, директор Департаменту освіті і науки Львівської обласної державної адміністрації, Дегтерева Анна, засновник конкурсу «Інноваційний Прорив», директор бізнес-акселератора Happy Farm, Крамаренко Руслан, президент Київського Благодійного Товариства, Чайка Ростислав, засновник Lviv Startup Club, Опацька Софія, директор Львівської Бізнес Школи УКУ та ін.

Руслан Крамаренко відмітив важливість конкурсу та зазначив, що Київське Благодійне Товариство підтримувало і буде підтримувати українських інноваторів.

Анна Дегтерева, засновник конкурсу, зазначила, що головною місією конкурсу є надання можливості молодим, талановитим українцям реалізувати свої ідеї, знайти інвестора та втілити ідею в життя.

Андрій Сатурський з компанії SoftServe зробив доповідь на тему «Транспортний проект GPS-навігації на усіх маршрутних транспортних засобах Львівської області». Головна ідея даного проекту: запровадити моніторинг громадського транспорту за допомогою GPS-новігаторів та моніторингових панелей на зупинках, щоб покращити обслуговування пасажирів. Проект вже успішно діє у місті Львові. Три міські зупинки (Площа Ринок, вул. Саксаганського та вул. Сахарова) вже обладнані спеціальними моніторами, на яких видно, через скільки часу громадський транспорт прибуде на зупинку та де він курсує у режимі реального часу.

Софія Опацька поділилася досягненнями Львівської Бізнес Школи у запровадженні магістерської програми з іновацій та підприємництва та Програми магістерського рівня № 1 у Східній Європі з управління технологіями (MSc in Technology Management), створеної Львівською бізнес-школою УКУ та Львівським Кластером ІТБП для ІТ-фахівців, які прагнуть поглибити свої знання в галузі управління, краще зрозуміти бізнес та стратегії розвитку продукту і набути навичок міжособистісного спілкування.

Тарас Родзевич, лідер волонтерського руху міста Львова, висвітлив основні виклики, пов’язані з координацією розподілення допомоги нашій армії та взаємодією з Міністерством оборони через конфіденційність.

Модератором круглого столу стала координатор Київського Благодійного Товариства Олеся Остафієва, яка зазначила, що за своєю інформаційною насиченістю це був один з найпродуктивніших круглих столів по даній темі.

Поділитися: