Переможці Інноваційного прориву 2015

ib_header

Завершився щорічний Всеукраїнський конкурс «Інноваційний прорив», який дозволяє нашим винахідникам втілити в життя найрізноманітніші й іноді дуже незвичайні ідеї. Майже 200 команд, що складаються з активних і талановитих людей, запропонували свої розробки в різних напрямках.

Особливостями конкурсу цього року стало те, що він частково проходив у форматі онлайн і особливо гостра конкурентна боротьба між конкурсними проектами. Саме так оцінили рівень конкурсу цього року експерти. Компетентне журі, до складу якого входять професійні в своїх областях експерти, відібрало та оцінило роботи в кожній з номінацій. Експерти високо оцінили економічну привабливість ідей команд-переможців «Інноваційного прориву». Переможцем у номінації ІТ, телекомунікації та засоби зв’язку та лідером конкурсу «Інноваційний прорив 2015» на думку журі став проект 7ID, який пропонує апаратно-програмний комплекс самообслуговування, єдине уніфіковане рішення, що поєднує в собі передові технології (комп’ютерний зір 3D, біометрична ідентифікація, управління поглядом, голосом , жестом, безконтактні платежі) з системою управління контентом, додатками і сервісами. Існує велика проблема розрізненості технологій щодо збільшення ефективності контактів з користувачами та покупцями в офлайн-режимі в багатолюдних місцях. Проект 7ID вирішує цю проблему створенням нової бізнес-моделі «доступне коробочне рішення».Окремо журі відзначило проект Tap4Parking в тій же номінації. Стартапери прагнуть зробити комфортним пересування пішоходів, рух міського транспорту та автомобілів за допомогою спеціальної глобальної системи паркування, яка дозволить знайти й оплатити паркування. Тобто за допомогою Tap4Parking можна вирішити проблеми нераціонального планування паркувальних місць у містах і підняти культуру паркування серед водіїв . А ліквідація «хаотичної парковки» на вулицях зробить життя містян більше комфортним.

Щодо інших номінацій, то місця розподілилися таким чином:

  1. Засоби по боротьбі з дезінформацією та укріпленню ролі social media у вирішенні суспільних проблем – Інтерактивний путівник музеями України
  2. Енергозберігаючі та «зелені» технології – Прикладна інформаційно-аналітична система управління житлово-експлуатаційним господарством міста
  3. Технології і розробки для сил АТО – ErgoKeyMouse
  4. Медицина, біотехнології та фармація – HEALTHY FOOD

Переможець конкурсу «Інноваційний прорив 2015» –  7ID – отримає приз – стенд на алеї кращих стартап-компаній  Східної Європи на конференції TECH GEM SF 2015, що відбудеться 13 жовтня цього року в Сан-Франциско (США).

Звичайно, грандіозні ідеї, які можуть приносити серйозний прибуток, апріорі повинні цікавити інвесторів. Але й стартаперам потрібно дуже постаратися, щоб довести життєздатність своїх починань. У цьому їм й допомагає конкурс «Інноваційний прорив». Як кажуть в Силіконовій долині – ідея нічого не варта без її глибокого опрацювання та презентації. Адже ідеї «носяться в повітрі» і якщо комусь прийшло в голову щось геніальне, то можна бути впевненим, що це саме спало на думку ще декільком людям на планеті. Тому знайти інвестора і переконати його витратити гроші саме на ваш проект – завдання непросте. Ось у цьому нашим вченим і допомагає «Інноваційний прорив».

До зустрічі в новому році!

Поділитися: