Презентація як спосіб досягти успіху

DSC_0915

18 квітня стартувала навчальна програма в рамках конкурсу «Інноваційний прорив – 2015». До уваги півфіналістів конкурсу були запропоновані майстер-клас «Монетизація ідей» від Олега Афанасьєва, засновника компанії Business Systems, і виступ Олександра Томіліна, засновника компанії Reprezent, «Презентація проекту для інвесторів»

Ідея «Інноваційного прориву» полягає в об’єднанні кращих талантів країни для реалізації сьогоднішніх потреб України та сприянні розвитку інноваційної діяльності в країні. Потрібно «зв’язати» інтереси інвесторів, розробників та підприємств для успішного втілення в життя нових продуктів і послуг.

Часто винахідники та носії нових ідей просто не знають, що з ними робити і як знайти тих, хто готовий вкладати гроші в реалізацію цих ідей. Тобто не можуть продати свою ідею. Як сказав хтось із великих – ідея – ніщо, поки її не продаси. Ось саме цьому і навчають півфіналістів «Інноваційного прориву». Олександр і його колега Андрій розповіли про те, як презентувати свої ідеї та як виступати з такими презентаціями. Загальні принципи побудови презентацій, окремі випадки слухачів програми і маса запитань від них. Адже ця тема хвилює всіх – як переконати людину в тому, що саме твоя ідея принесе йому купу грошей.

Олег Афанасьєв – досвідчений бізнес-тренер – торкнувся досить болючої теми – чому багато винахідників бідні. Тут, як вирішили присутні, йдеться про вміння спілкуватися, щедрість і розуміння принципу «кесарю – кесареве, Богу – богове».

DSC_0945

Взагалі мова про важливість комунікацій йшла протягом всього заходу. Про це говорила Анна Дегтерева у вітальному слові, цю ж тему продовжили Олег Афанасьєв і Олександр з Андрієм. Не боятися спілкування, відповідати на питання, бути відкритим до світу і людям – і це принесе результат. Як зауважила одна з учасниць – я придумала і віддала для реалізації підприємцям, я придумаю ще, а вони тим часом здобудуть грошей і для мене теж.

Це ідеальний випадок, адже підприємець і винахідник в одній особі поєднуються рідко. Команда, що складається з винахідників та підприємців просто приречена на успіх, а завдання «Інноваційного прориву» допомогти їм правильно представити свої ідеї зацікавленим людям.

DSC_1002

Поділитися: